טיפול פסיכולוגי בחרדה
נשימות מהירות, שרירים מתוחים, דפיקות לב, ותחושה של אימה ופחד. בכל פעם שאנו מוצאים את עצמנו מול סיטואציות העלולות לפגוע ברווחתנו הנפשית או הפיזית אנו עלולים להגיב בפחד. בפעמים מסוימות אנו חווים תחושות שכאלה מבלי להבחין בגורם מסוים המעורר זאת, תחושה שמשהו לא טוב עלול לקרות בכל רגע. תחושה מבשרת רעות זו בה אנו חשים מאוימים על ידי גורם בלתי ברור מכונה לרוב חרדה, והיא דומה מבחינה פיזית לפחד.
כולנו חווים מידי פעם תחושות של פחד וחרדה, ולאמתו של דבר התחושות הללו לפעמים משרתות אותנו ומכינות אותן להתמודדות מול סיטואציה מאיימת המתקרבת לעברנו. הן לעתים מעוררות אותנו וגורמות לנו להתמיד מול קושי בעבודה, או אל מול מטלה לימודית קשה ומורכבת, בשל החשש שלנו מההשלכות של אי הצלחה. הן מאותתות לנו לפעמים שעלינו להתרחק מסכנה כמו ים סוער, ואפילו שלעתים עלינו להתייחס בצורה נעימה יותר לבן זוג או לחבר.
לרוע המזל, חלקנו סובלים מתחושות מתמשכות ומגבילות של פחד וחרדה. את/ה עלול/ה לחוות תחושות שכאלה פעמים רבות מידי, בתדירות גבוהה מידי, ואף מול גורמי לחץ מינימליים, לא ברורים ואף לעתים לא קיימים. כאשר החרדה יוצאת מידי שליטה היא עלולה לפגוע באופן מהותי באיכות חייך, במימוש הפוטנציאל שלך, ובהנאה שלך. היא עלול פגוע בך במישור התעסוקתי, בקשרים חברתיים, ולפגוע בביטחון ובדימוי העצמי. לעתים יתלווה לחרדה גם מצב רוח ירוד, שמקשה עוד יותר על היכולת להתמודד. למרות זאת, ברוב הפרעות החרדה ניתן לטפל ולאפשר התמודדות יעילה יותר וטובה יותר.
אם את/ה סובל/ת מהפרעת חרדה את/ה עלול/ה למצוא את עצמך עושה דברים שאכן מקלים על החרדה בטווח הקצר, אך דווקא מגבילים אותך יותר ויותר בטווח הארוך. טיפול פסיכולוגי מקצועי מנסה למנוע את הדפוס הזה, על ידי כך שהוא מאפשר למטופל/ת להבין מה גורם לחרדה ומה מניע אותה, ומספק אפשרות להתמודד בדרך יעילה יותר עם תחושות אלה.